lauantai 6. heinäkuuta 2013

6.7. Göteborg

Ennen klo 9 startattiin koneet ja lähdettiin kohti viimeisiä sulkuja tämän reissun aikana. Heti tuli kolmen sulun portaikko, jossa jokaisessa 8 m laskua. Vene kiinnitettiin ainoastaan keskiknaapista kiinni seinässä oleviin tikkaisiin tai tappiin. Sitten kun oltiin alhaalla, vedettiin köyden toinen pää sieltä pois. Näissä suluissa ei ollut juurikaan virtauksia tms., joten yhdestä kohtaa kiinnittyminen riitti hyvin. Kaikki sulut meni tosi helposti ja kuin vanhoilta tekijöiltä ja niin me kai jo ollaankin Götan kanavan jälkeen. :)
Sitten ajeltiin jokea pitkin noin 30 nm, kunnes tultiin Göteborgiin.

Täällä ollaan nyt kaksi yötä ja tutustutaan kaupunkiin. Paljon on näkemistä, mutta iso lapsilauma vähän rajoittaa kohteita, joihin mennään. Vierasvenesatama on ihan oopperatalon ja suuren ostoskeskuksen vieressä eli keskusta on ihan kivenheiton päässä.
Kaupunki on Ruotsin toiseksi suurin ja ihmisiä vilisee joka puolella. Täällä on kahviloita ja kauppoja joka paikassa ja tunnelma on rento ja kansainvälinen. Vaikuttaa kivalta paikalta. Tänne voisi joskus tulla viettämään viikonloppua aikuisten kesken.
Nyt nukkumaan, jos saa unta. On meinaan joku iso konsertti lahden toisella puolella ja se kuuluu tosi hyvin tänne. Toivottavasti lopettavat puolilta öin viimeistään. Taitaa olla joku bilemesta tämä paikka. Vaikka paljon täällä on lapsiperheitäkin Tanskasta, Ruotsista, Norjasta ja Saksasta.

Alas ei edes aurinko paistanut. Oltiin melkein kuin luolassa. Tässä kiinnitys tikkaisiin.


Jylhät maisemat.

Tässä kiinnitys tappeihin. Niitä oli kolmessa eri korkeudessa ja jotkut siirsivät narun sitä mukaa, kun laskeuduttiin. Me ei siirrelty, koska naru riitti hyvin alas asti kaksinkerroin ja tuli helposti vetämällä pois.




Götajoella ei ollut muita väylämerkkejä, kuin tälläisiä ja nekin oli varmaan isoille aluksille.

Götajoki

Saapuessamme Göteborgiin vastassa oli tällainen. Tämä on kelluva ravintola. Aika hieno.

Götajoen silta.

Tällainen komistus oli vierasvenesataman edessä.

Ahdasta oli ja on, mutta kyllä me mahduttiin.

Lähdössä kauppakeskukseen ja katsomaan kaupunkia.

Timo ja tytöt

Kauppakeskuksen tunneli.

1 kommentti:

  1. 54 euroa satamamaksu vuorokaudessa. Isoin maksu mitä koskaan maksanut, eikä sisältynyt edes saunaa tuohon.

    VastaaPoista