perjantai 5. heinäkuuta 2013

5.7. Trollhätten

Aamulla Jani alkoi korjaamaan meidän keulapotkuria ja minä lähdin lasten kanssa kaupungille aikaa kuluttamaan. Sieltä tultuamme lähdettiin porukalla syömään kaupungille pizzeriaan.
Vänersborgsin katuja tallaamassa.
Yhden maissa siirrettiin vene huoltolaiturille, jossa vene nostettiin ylös nosturilla. Siinä tutkittiin potkuria jonkin aikaa ja laskettiin taas vene vesille ja taas tutkittiin, mutta ei saatu kuntoon. Potkurissa on takuun piiriin kuuluva vika ja se saadaan korjattua vasta syksyllä. Eli ajelemme loppureissun ilman keulapotkuria niinkuin edelliset kesätkin.

Tankkauksen jälkeen lähdimme neljän maissa ajamaan kohti Trollhättania. Sillanalituksen jälkeen saavuimme ensimmäiselle sululle, joka oli aivan eri kokoluokkaa kuin Götankanavan sulut. Laskua tuli kuusi metriä. Sulkujen koko on 88 m pitkä ja 13,2 m leveä ja sulkujen korkeuserot vaihtelee 6-8 m välillä. Näistä samoista suluista menee myös matkustaja-aluksia ja rahtilaivojakin.
Huomenna menemme vielä 5 sulkua ja sitten jatkamme matkaa Göteborgiin. Sitten on kanavamatkailu ohi ja siirrymme Tanskaan.
Veneen nosto alkaa.





Ensimmäinen iso sulku.

Vesiraja näkyy hyvin kuvassa. Noin paljon laskeudettiin ja huomenna on viisi tuollaista ja niistä 4 kpl 8m laskuja.

Rautatiesilta, joka nousee ylös, kun sinne soitetaan, että ollaan tulossa.

Vanha tuttu matkustajalaiva Götan kanavalta.
Heti kun päästiin perille, vietiin lapset leikkipuistoon.
Tälläinen rahtilaiva tuli vielä illemmalla sulusta läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti