maanantai 15. heinäkuuta 2013

15.7. Skanör

Aamulla lähdettiin Kööpenhaminasta kuuden jälkeen. Ei pahasti keinuttanut, kunnes tultiin vähän enemmän ulos.
Reilu kolme tuntia ajettiin ja sitten oli aika mennä suojasatamaan odottamaan tuulen tyyntymistä. Päästiin paikkaan nimeltä Skanör, Ruotsin Skånessa. Tässä on lähellä ulkoilmamuseo, jossa on maailman ainoa rekunstroitu viikinkikylä. Tämä alue on aikoinaan ollut hyvin tärkeä viikinkien asumis-, kauppa- ja kokoontumispaikka.
Jani ja tytöt ajeli kumiveneellä maihin, koska saimme paikan paikallisten veneilijöiden paalujen vierestä sivuparkissa ja enpä muista, että olisi ollut koskaan näin vaikeaa veneen kiinnitystä kovan tuulen sitä vaikeuttaessa. Minä tyhmä olin vielä ilman kenkiä kannella ja potkin siinä varpaitani liukastellessani ja taisin murtaa pikkuvarpaani. Tyhmästä päästä kärsii varpaat, vai miten se meni? :)

Jani ja tytöt löysi mahtavan hiekkarannan sataman vierestä ja kävivät siellä uimassa tyrskyissä samalla, kun minä pesin taas nyrkkipyykkiä.
Satamassa on myös kaksi kalakauppaa, josta ostimme turskaa ja kampelaa, savulohta sekä katkarapuleivät. Hyvää oli voissa paistettu kampela ja turska pottumuusin kanssa.

Aamu seitsemältä kuului takaa ison laivan tööttäys ja katsoimme taakse ja huomasimme, että nyt on syytä väistää. Siirryimme siis sivuun ja heti VHF:stä kuului selvällä suomen kielellä, että "Huomenta Jasmiina! Hyvä, että huomasitte, että kohta olisi tullut ahdasta." Ja toivotti vielä hyvää matkaa. Ja laivahan oli siis suomalainen Finnkraft. :)

Siellä ihmetellään täyttä satamaa.

Hiekkaranta sataman vieressä.

Meidän omat pienet merenneidot.

Tytöt ei ennen ole näin isoissa aalloissa uinutkaan. Hauskaa oli.

Testattiin uutta frisbeetä.

Siinä ollaan sivuparkissa paalujen luona. Onneksi paalujen sisällä on vain paikallisten veneitä, ettei meidän tarvitse siirtyä ennen huomista aamua.


Sataman suu. Horisontissa näkyy Tanskan ja Ruotsin välinen silta.
Juutinrauman silta on yhdistetty rautatie- ja maantiesilta Juutinrauman salmen yli. Se yhdistää kaksi metropolialuetta, Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan ja Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin Malmön.
Juutinrauman sillan pituus on 7 845 metriä ja jänneväli 490 metriä. Silta on maailman pisin yhdistetyssä rautatie- ja maatieliikenteen käytössä oleva vinoköysisilta. Sillan ylemmällä kannella kulkee nelikaistainen moottoritie E20, alemmalla kaksiraiteinen rautatie. Sillan pylonit ylettyvät 204 metrin korkeuteen.(Wikipedia)

Purjeveneitä sivuparkissa toisissaan kiinni, kun muita paikkoja ei enää ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti