lauantai 20. heinäkuuta 2013

20.7. Upplångö luonnonsatama

Aamulla jatkettiin Kalmarista. Edessä oli pitkä ajopäivä. Pysähdyttiin Furön saarelle syömään ja katseltiin karua, mutta jotenkin todella kaunista saarta. Siellä oli useampi mökki ja taisi olla muutama talokin. Saarella kasvoi katajaa, heiniä, pensaita, kukkia ja muutama puu.
Meidän vieressä oli saksalainen purjevene ja heillä oli veneessä papukaija. Ihan totta! Siinä se keikkui heidän vieressä kannella, kun miehistö teki askareitaan. Eikä edes yrittänyt karata. Kissoja ja koiria on kyllä nähty, mutta ei ennen papukaijaa. Kaikenlaista.
Furössä oltiin pari tuntia ja sitten jatkettiin matkaa vielä pari tuntia luonnonsatamaan. Laitettiin vene ankkuriin ja keulaköydet maihin.
Tytöt sai soudella kumiveneellä viereisille saarille. Illalla vielä käytiin suihkussa ja ajoissa nukkumaan. Huomenna lähdetään ajoissa jatkamaan matkaa. Tavoite olis, et ollaan ajettu puolet matkasta, kun lapset vasta herää.
Tästä eteenpäin saadaan ajettua saariston suojissa aina Tukholman saaristoon asti. Eli enimmät keikutukset olisi ohi. Mikä sopii kyllä hienosti. Varovainen arvio tehtiin tänään, että oltais viimeistään ensi lauantaina kotona. Riippuu lähinnä tuulesta, että miten saadaan Ahvenanmeri ylitettyä.

Kalmarin ja Öölannin välinen silta.



Furön saarella.

Lapset katselee heinäsirkkaa.

Pääskynen ihmetteli uusia tulijoita.








Saksalaisella purjeveneellä oli lemmikkinä papukaija.

Luonnonsatamassa Upplångössä tytöt souteli illalla.

Jani ja Viljami suunnitteli reittiä seuraaville päiville. Viljami tarkasti kiikareilla, että varmaan menee oikein. :)

Komea oli auringonlasku.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti