tiistai 2. heinäkuuta 2013

2.7. Vassbacken

Aamulla herättiin kovaan tuuleen ja päätettiin lähteä aamupalan jälkeen kävelylle läheiselle leikkikentälle, että lapset sai päästellä höyryjä ulos, jotta jaksaisivat taas ajomatkan olla. Ihan vierasvenesataman vieressä oli kiva leikkipaikka ja siellä oltiin tunnin verran ja isännät kävi kaupassa sinä aikana.
Sitten lähdettiin Vätterniä ylittämään.
Vättern on Ruotsin toiseksi suurin järvi Itä-Göötanmaan, Länsi-Göötanmaan, Närken ja Smålandin välisessä hautavajoamassa Etelä-Ruotsissa. Järven pinta-ala on 1 912 km², suurin syvyys 128 m ja sijaitsee 88 m:n korkeudella merenpinnasta. 
Säätiedoitukset oli sanonut, että tuulta on 5-8m/s ja puuskissa 10m/s, mutta todellisuus oli ihan muuta. Tuuli oli ainakin 10 m/s ja puuskissa jotain enemmän. Isoja aaltoja ja tavarat lenteli veneessä. Lapset onneksi nukahti melkein heti. Matka kesti noin kaksi tuntia ja sitten meno rauhoittui. Enpä olisi uskonut, että järvessä voi olla noin isoja aaltoja. Siitä eteenpäin olikin ihan rauhallista pieniä järvenylityksiä ja vain kaksi sulkua tälle päivälle.

Yöksi tultiin Vassbacken nimiseen Marinaan. Palvelut ok. Huomenna jatketaan Götan kanava loppuun eli Vänerille asti, jos vaan ehditään.

Menoa Vassbackenssa:
http://youtu.be/mfIQ95cNJM0

Leikkipuistossa.
 


Tämäkin minipaatti meni kanavaan.

Tämä on savupiipusta päätellen sauna.

Jo kolmas uiva käärme tällä reissulla.

Merineppiksen kapteeni pääsi itse avaamaan sulkua.


 

3 kommenttia:

  1. Oletteko ollut muun seurueen kanssa juttusilla et missä ne menee ja miten kulkee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitava olla Tanskassa nyt. Sieltä sitten Kielin kanavalla ja Pohjanmerelle Tanskan kiertoon.

      Poista
  2. Vätternillä taisi tuulta olla 13m/s ja puuskissa 16-17m/s. Aallot kun otettiin suoraan sivusta vastaan niin se vähän keinutti. Hienosti silti ohjaus ja autopilottikin pärjäsivät. Luovimalla oltaisiin saatu keinuminen kuriin, matka-ajan kustannuksella.

    VastaaPoista