perjantai 5. heinäkuuta 2013

4.7. Vänern ja Vänersborg

Heti aamusta taas lähdettiin ylittämään Vänerniä loistavassa kelissä. Tuulta ei ollut juuri nimeksikään, mikä oli erittäin hyvä asia, koska meillä oli edessä 8-9 tunnin ajopäivä. Saattoi olla jopa tylsä jonkun mielestä, mutta minua ei ainakaan haitannut.

Vänern on Ruotsin suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin järvi, joka syntyi arviolta 10 000 vuotta sitten, viimeisen jääkauden päätyttyä. Se sijaitsee Länsi-Götanmaan läänin ja Värmlannin läänin välissä, ja laskee Götajokea pitkin Kattegatiin. Vänernin pinta-ala on 5 585 km², suurin syvyys 98 metriä ja suurin saari Torsö.(Wikipedia)

Emma on cool. :)

Tässä näkyy meidän ajokeli suurimman osan matkasta. Vähän oli sumua myös, mutta silti heikko näkyvyys vastarannalle. Ja olihan meillä tutka, josta oli jälleen apua.  Matkan aikana onnistui lättyjen paisto ja suihkussa käynti. Tytöt nukkui osan matkasta, mutta Viljami oli hereillä koko matkan.






Saapuminen Vänersborgiin.
 Perillä Vänersborgissa lähdettiin heti kauppaan alle kilometrin päähän ja sitten yöpuulle. Huomenna on mahdollisia huoltotoimenpiteitä Jasmiinalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti