tiistai 4. heinäkuuta 2017

4.7. Nogersund

Aamulla käynnistettiin koneet ennen seitsemää ja käytiin tankkaamassa. Oli erittäin iloinen yllätys, että diesel maksoi  13kr/litra. Hinnat keskimäärin rannikolla on olleet 16kr/l. 

Linnoituksia Karlskronasta lähtiessä

Siitä jatkettiin kohti Simrishamnia, mutta kun oltiin avolla ajettu erittäin kovassa kelissä, päätimme suunnata Nogersundiin. Meidän kumiveneen taavetin toinen vaijeri katkesi, joten laskimme sen kokonaan veteen pitkän narun päähän. Korkeassa aallokossa veneen ulkopuolella operoiminen oli omanlaisensa homma.
Satamaan päästyämme ei missään näkynyt vierasvenesataman merkkejä, joten menimme sivuparkkiin isoon laituriin. Siirretään sitten, jos ei siihen saa laittaa. Kapu lähti båttillbehöriin ja miehistö alkoi siivoamaan venettä. Satamakapteenikin piipahti juttusilla ja sanoi, että siinä saadaan olla. 
Sitten Kapu palasi veneelle ja toi korjaajan mukanaan. Sopivat, että Kapu irrottaa taavetin ja korjaaja korjaa rikki menneen vaijerin. Oli kyllä ystävällistä ja nopeaa palvelua täällä!
Miehistö lähti kävelylle ja Kapu jäi puuhaamaan korjattavien kanssa.

Taavetin vaijeri tuli paikallisen avuliaan mekaanikon avulla kuntoon. Mutta kumpparin perämoottorin käynnistys ei onnistunut. Arvatenkin öljyä päässyt männän päälle ja kenties merivettä kaasariin tai jopa öljysäiliöön. Olihan moottori veden alla muutaman minuutin ennenkuin se sieltä hötäkässä ylössaatiin.
Tietysti sopivaa tulpanavainta ei löytynyt ja kello jo yli viisi joten pitää odottaa aamuun jotta voi lainata oikeita työkaluja.

Hauska katto talossa.

Kävelyltä palattuamme Kapu oli saanut hommia valmiiksi, joten aloimme valmistelemaan ruokaa. Tänään syötiin tortillaa! Hyvää oli! 
Illan viihdykkeenä pelasimme menolippua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti