torstai 20. heinäkuuta 2017

19.7. Visby- Oxelösund 🇸🇪

Moottori käynnistettiin auringon noustessa eli n. klo 4. Ahtaasta välistä lähtö onnistui hyvin. Satamasta kun päästiin ulos ja nostettiin kierroksia niin oikea moottori sammui taas. Eli ajoimme "norppavauhtia" mantereelle asti. 
Auringonnousu

Pysähdyimme Fyruddeniin moottorin huoltotöiden ajaksi. Huolto onnistui ja saimme taas oikean moottorin käyttöön.

Kapu: "Suodattimet vaihdettu Visbyssä mutta satama altaasta ulostultaessa noston kierroksia 500 ja heti pysähtyi oikea moottori. Merenkäynti Visbystä mantereelle oli ihan peruskeliä 5-6m/s, toki avomerellä  pääsee ne tuolla kasvamaan. Suunnitelma ja ajatus oli kirkastunut ylityksen aikana mikä ongelman voisi vielä olla. Polttoaineputki tankissa tai tankin ja karkeasuodattimen välissä täytyy olla tukossa. 
Fyruddenin satama oli rauhaton ja täynnä sinne saapuessamme. Päätimme heti että tänne ei jäädä mutta sen verran täytyy saada narut kiinni että huoltohommat päästään tekemään. Suomalainen purjeveneen kylki kutsui kiinnittymään houkuttelevasti. Näin toimittiin. Heti kun miehistö astui purjeveneen kannelle alkoi varashälytin ulvoa purkkarissa. Eipä siinä mitään me voitu, siinä se sitten ulvoi koko sataman iloksi.
Tankin päästä polttoaineletku irti tankkiin menevästä putkesta ja kumiveneen pumppua tälläämään siihen kiinni, muutama polkaisu pumpusta ja jo alkoi kuplintaa tankistakin kuulua.
Liitokset takaisin kiinni. Ilmaista ja start yritys. Lähti samantien käymään.
Tällä kertaa ohitin vaihteen ja nostin kierroksia 2100 asti, toimii!
Se oli mennyt tukkoon tankin päästä. Tankissa paskaa vaikka kuinka aivan selkeästi. Veneen myyjän mukaan tankki oli pesty pari vuotta sitten. Tämä väittämä selviää tulevana talvena kun puhdistan tankin. Pitää tehdä työ itse tai vähintään valvoa / tarkastaa lopputulos että voi asiaan sitten luottaa. 
Arvaan että tankissa on paskaa ollut entuudestaan sekä nyt kohdattu (oletettavasti) dieselbakteerin muodotamastat rihmastot sitä sitten entisestään lisäsi.
Siteeraan kokenutta Marineria: "Huviveneen syvin olemus on veneen korjaamista mitä eksoottisimmissa paikoissa."

 

Sitten jatkoimme Oxelösundiin, jossa olimme perillä neljän maissa. Försti lähti lasten kanssa leikkikentälle ja Kapu jäi huilaamaan rankan ajorupeaman jälkeen.





Illalla syötiin vielä lettuja ja sitten nukkumatti jo kutsui unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti