torstai 9. heinäkuuta 2015

8.7 Kuopio-Kaita

Matka jatkuu. Yön satoi, ennustuksen mukaan 9.00 sade loppui. Suhteellisen hyvin täällä tuntuu ilmatieteenlaitoksen ennusteet pitävän paikkansa. Merellä ollessa tulee aina käytettyä myös smhi.se ja yr.no ennusteita jotta säästä pääsee käsitykseen, erityisesti tietysti tuulen nopeus on se kiinnostava. Saimaalla kun sen tuulen nopeus ei niinkään kiinnosta, niin ehkäpä sataako vai ei (sataa!) osuvat oikeaan.

Kaita on retkisatama jossa on laituri, grillipaikka, sauna(!) ja polttopuita. Poijukiinnitys ja ankkurillakin onnistuu. Poijuja 3 kpl joista yksi vain 5metrisille paateille mutta kahteen muuhun voi hyvinkin kiinnittyä myös useampi paatti. Saaressa myös sekajätteelle roskis sekä tölkeille ja pulloille omat pisteensä.
Sauna oli todellinen helmi. Homma toimii niin että klapitit itse puut pölkyistä, kannat vedet järvestä ja perhekunnat vuorollaan sitten saunoo. Myös tuhkien tyhjennys ja puhtaanapito omatoimisesti.

Muikkukukkoa Kuopiosta.

Kapteenin tekemä kakku förstin syntymäpäivien kunniaksi.

Matkan varrella näkyi rantojen suojana tälläisiä useita omatekoisia aallon suojis. Oletan veneiden peräaaltojen nakertavan rantaa ilman suojausta.

Saaressa ruoka-aika!

Vaahtokarkkien grillausta. Sateessa otettiin venegrillit käyttöön ja saunanökin terassi oli kovassa käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti