perjantai 24. heinäkuuta 2015

24.7 Nuokkio - Byön (Porvoo)

Heräsin 5.30. Uni ei tullut enää silmään joten pannullinen kahvia tulille ja termariin.  6.00 starttasin kohti Kotkaa tankkaamaan. Hetken päästä VHF radiosta matkakumppani Merineppis jo huuteli, sielläkään ei ollut kapteenilla tullut uni silmään. Kovaa tuulta luvattu tälle päivälle joten eteneminen lähemmäs saaristoväyliä on hyvä idea. Saariston huomassa ei se tuuli niin haittaa. Toki aukeita paikkoja ja selkiä on, jos yltyy liiaksi niin vetäydytään sitten satamaan. Sipoon kaunissaareen matka nyt käy, pitkä ajopäivä siisntulossa, n. 9 tuntia.

10.45 vetäydyttiin ulkoa munapirtin väylällä ennen Loviisaa. 9m/s ja puuskissa 14m/s. Pieniä väyliä pitkin mennään, ulos ei ole asiaa tällä tuulella enää.

12.50 Mennään Byön saarelle Porvoon edustalla. Tuuli niin kova että ennen Sipoon kaunissaarta olevan selän yltys ei tule onnistumaan.

13.40 rantauduttu. 17m/s tuulta ja 20m/s puuskissa. Vaikka suojassa ajettiin ettei aallot haitanneet niin alkoi tuulen vääntövoima jo tuntumaan. Rantautuminen meni hyvin, paikka on suojaisa laguuni johon ei juuri muut kuin pystytuuli osu. Täällä yö.
7,5 tuntia ajoa ja matkaa 54,5 mailia aivan sisäreittiä pitkin. Päivän tavoite, Sipoon Kaunissaari jäi saavuttanatta.

Kovaa menoa!

10 ja 16m/s

Aamuinen Nuokkio.


Peränarujen säätöä @Merineppis

Timo ja Roba "säätää" :-)


Merineppiksen miehistö teki ruokaa

Sitten syödään ja hyvää oli! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti