torstai 2. heinäkuuta 2015

1.7. Savonlinna 2. päivä

Aamulla suunnattiin Savonlinnan torille ostamaan lörtsyjä. Lapset ei ollut ennen maistanut niin pitihän niitäkin kokeilla. Ja hyviä oli! :) Sieltä sai myös minilörtsyjä ja kaikenlaisia muitakin erikoisuuksia.
Sieltä jatkettiin Olavinkatua pitkin Intersportiin ostamaan Emilialle uutta makuupussia. Ja vähän piti Lindexilläkin käydä alennusmyynneissä. Lapsille vaan. :)
Sitten veneelle viemään Tara huilaamaan ja suunnattiin Olavinlinnalle. Sinne ei saanut koiraa viedä, joten Tara jäi veneeseen. Olavinlinnaan kävellessä bongattiin lihakauppa, jossa kippari piipahti takaisintulomatkalla.
Linna oli komea  ja menimme opastetulle kierrokselle, jolloin pääsi torneihinkin. On se elämä ollut joskus erilaista. Huh huh niitä portaita. Ne oli korkeita rappusia ja niitä oli paljon. Opastetun kierroksen jälkeen menimme vielä näyttelyyn, jossa sai kokeilla vaatteita ja haarniskoja ja kokeilla kutomista kehyksellä. Sitten ostettiin vielä pakolliset matkamuistot ja lähdettiin pois. Linnassa oli kova härdelli, koska oopperajuhlat alkaa kahden päivän päästä ja saimmekin kuunnella yhtä harjoitusta kierroksellamme.

Linnan jälkeen menimme syömään rantaravintolaan ja sitten lapset pääsi leikkipuistoon. sitten käveltiin veneelle. Ilta meni taas hujauksessa pikku puuhissa. Koko päivä oli aika kolea ja tuulinen.

Tara livahti heti keulapunkkaan lepäämään kun silmä vältti

Heti vierasvenesataman vieressä on idyllinen kahvila.

Opastettu kierros menossa Olavinlinnassa

Kappeli 

Näkymä kappelista

Alttari ja urut
Näkymää sisäpihalta


Ylhäällä tornissa

Pukuja sai kokeilla :)
Ritari William
Lörtsyillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti