perjantai 4. heinäkuuta 2014

2.7. Linköping, Kinda Kanal

Aamulla, kun heräsimme ja oli aamupalat syöty, hyvästelimme PrimaVistan miehistön, joka lähti jo takaisinpäin Götan kanavaa pitkin. Me muut lähdimme etsimään uusia reittejä Roxen-järveltä. Pääsimme Kinda-kanaliin, jossa yhden sulun jälkeen olimme Linköpingissä. Siellä päätimme viettää seuraavan yön. Jäimme ensin kauemmaksi vierasvenestamista, koska sillat oli niin matalalla, että olisi pitänyt irrotella osia, että veneet olisi mahtunut niiden alta. Parkkeerasimme veneet siis puiston reunaan ja lähdimme kävellen kaupunkiin. Kaupungin keskusta oli kivan näköinen ja jatkamme varmaan huomenna kaupungin tutkimista. Takaisin kävellessämme menimme vierasvenesataman kautta ja päätimme kuitenkin yrittää tulla siltojen alta. Niin sitten menimme veneille ja irrottelimme korkeita osia. Meidän veneestä piti kaataa merenkulkumasto ja toisesta veneestä irrottaa tutka. Ja juuri ja juuri pääsimme siltojen alta. Tiukille meni, mutta korkeus riitti. Laitoimme veneet sivuparkkiin vierasvenesatamaan, jossa ei juurikaan ollut palveluita. Sähkö ja vessa löytyy.


Prima Vistan venekunta lähdössä kotimatkalle. Hyvää matkaa! Myättäst tuult purjeissi! :) Niinkuin Raumalla sanottaisiin.

Kinda Kanalin jokisuistoa.

Pieniä kesämökkejä joenrannassa.


Kinda kanalissa kaikki sulut on käsisulkuja eli ne veivataan käsin kiinni ja auki sekä vedet päästetään sulkuun käsin veivaamalla.


Suihkulähde kaupunkiin tultaessa.

Hauskoja katulamppuja Linköpingin joenrannassa.


Linköpingissä syömässä. Paistettua turskaa, valkoviinikastikkeessa. Uusia perunoita ja Wasabitahnaa. Oli muuten hyvää!

Ja jälkiruuaksi capuccino ja pulla.

Kirkko Linköpingissä.


Ostoksilla.

Viljami sai viikinkikypärän.



Illalla vielä soutuharjoituksia.

2 kommenttia:

  1. Heippa! Matkantekonne näyttää tosi upealta ja eksoottiselta!! Lapsetkin oppivat hienoja taitoja ja saavat arjesta poiketen erilaisia elämyksiä! Väkisinkin alkaa veneily-sormi syyhyttää...
    Emma ja Emilia-Kiara on taas hoitamassa pupujanne, hyvässä hoidossa ovat! ;)

    VastaaPoista