keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

24.6 Kotka-Santio

Kotkaan saapuessa oli hieno ja aurinkoinen keli.  Laiturilla oli vastassa marinereita useita. Merineppis, Elisabeth, Rumbalotte ja Primavera. Todella mukavaa oli nähdä Marinereita pitkästä aikaa! Kipaisin kaupassa ja sitten saunaan ja illalla ravintolaan marinereiden kanssa syömään. 

Merineppiksen ja Elisabethin miehistöä.

Merineppis on kaunis.

"Ellu"

Syömässä yhdessä



Matka jatkui keskiviikkona 11.45. Tuuli oli todella napakkaa aamupäivän ja vettäkin satoi hurjasti. Mutta lähdön hetkellä se oli tyyntynyt jonkin verran, ainakin hetkeksi. Ennusteet kyllä lupaavat tuulisuutta lisää, ehkäpä olemme jo sitten kanavilla kun seuraava puhuri iskee. Tuleva yö ollaan vielä suomen puolella, Santion rajavartioasemalla, huomenna aamulla sitten venäjälle kohti saimaan kanavaa. Vähän kyllä jännittää. Papereiden täyttämisessä menee kivasti tämä ilta ja eilen selvisi että kaikkia papereita ei edes ollut mukana! Liikenneviraston kanssa sitä tänään selvitettiin ja nyt on tehty käsinkirjoittaen veneen rekisteröinti ja omistajuustodistus englanniksi. Kaksi todistajaa siihen laittaa vielä nimensä ja rumbalottelta löytyy vielä leimasinkin! leimoistahan viranomaiset aina pitää, eikö? :-) huomenna nähdään mitä sanoo veli venäläinen itsetehdystä lomakkeesta ;)

Santiota kohti saavuttaessa Viron suunnasta lähestyi ukkosrintama. Niin oli nusta taivas. Jännitimme ehdimmekö alta pois vai ei. 15minuuttia ennen rantautumista se paukahti päällemme. Vettä tuli ämpäristä kaatamalla, rakeita(!), ja tuuli oli niin voimakas että piti ratista ulko-ohjaamossa oikein rutistaa että pysyy pystyssä. Varsinainen laituriin ajo meni hyvin. Valitsin laiturista tuulen puoleisen sivun ja näin tuuli auttoi Jasmiinan kivasti kylkiparkkiin. Aivan läpimärkänä laiturille ja katsos mitä tapahtui, ulkosrintama loppui, pilvet karkasi ja aurinko tuli. Moinen tuuri.

Siellä se häämöttää, Santio, viimeinen paikka veneilijälle ennen naapuriamme. 

Pyykinpesu päivä!

Kylkiparkissa kun tilaa ei niin kauheasti ollut ja tulijoita paljon
Passin tarkastajat saapuu. Miehistöluettelo 5kpl, passi ja mikä tärkein asia viinaluettelo! Viinaluetteloon merkataan kaikki veneessä olevat juomat. Tippaakaan se ei saa kuulemma venäjän puolella oltaessa lisääntyä, kulua kuulemma saa! Leima viuhui veneessä ja paperit kunnossa. 


Poijjat lähti

Marinerit turisee


Paattia jo alkaa olemaan

Silmä tarkkailee naapuria


Silmä lepää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti